FC Groningen bevestigt transfer: huur met optie tot koop én contractverlenging

FC Groningen bevestigt transfer: huur met optie tot koop én contractverlenging

26-08-2021 10:44
16

FC Groningen verhuurt Ramon Pascal Lundqvist met optie tot koop aan Panathinaikos. Dat bevestigen de twee clubs donderdagochtend. Tegelijkertijd heeft Groningen het contract van de 24-jarige Zweed met een seizoen verlengd, tot medio 2024.

De overstap van Lundqvist naar Griekenland hing al even in de lucht. Hij kwam in Groningen tot 49 officiële wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde. In 2019 kwam de oud-PSV'er over van NAC Breda. Dat Groningen kiest voor een verhuur en tegelijkertijd het contract van Lundqvist verlengt, vraagt om een verklaring van technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

"Wij vinden Ramon Pascal nog altijd een speler met bijzondere kwaliteiten. Op dit moment denken we dat het voor alle partijen een goede oplossing is dat hij wordt verhuurd, nu hij deze stap kon en ook graag wilde zetten", aldus Fledderus op de clubsite. "Na dit seizoen zou Ramon Pascal nog slechts een contract voor een jaar hebben bij FC Groningen als Panathinaikos besluit om de koopoptie na de huurovereenkomst niet te lichten. Dat leek ons niet wenselijk."

"Wij geloven dat hij van waarde kan zijn en daarom vonden wij het belangrijk om pas aan een verhuurperiode mee te willen werken als de transferrechten langer bij ons zouden blijven liggen, op het moment dat Panathinaikos besluit om af te zien van een definitieve overname. Dat is nu het geval", besluit de technisch directeur van FC Groningen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast