Anderlecht-uitschakeling tegen Vitesse 'niet verdiend': 'Hadden kansen genoeg'

Anderlecht-uitschakeling tegen Vitesse 'niet verdiend': 'Hadden kansen genoeg'

Gepubliceerd: vrijdag 27 augustus 2021 om 09:42vr 27-08-2021 om 09:42

Laatste update: vrijdag 27 augustus 2021 om 10:04vr 27-08-2021 om 10:04

Vincent Kompany vindt dat de Conference League-uitschakeling van RSC Anderlecht niet verdiend is. De oefenmeester verloor met zijn ploeg in de return met 2-1 van Vitesse, nadat de heenwedstrijd in 3-3 was geëindigd.

"Op 180 minuten is dit mooi voor Vitesse, maar het is niet wat we verdiend hadden", vertelt Kompany tegenover het Vlaamse Sporza. "Maar uiteindelijk telt enkel het resultaat. Wij hadden kansen genoeg. Vandaag was het vooral technisch onzuiver bij ons. We creëerden wel de ruimtes die we nodig hadden, maar de laatste pass was heel vaak slordig. Het veld was ook niet ideaal, al was dat voor beide ploegen zo. In deze wedstrijden moet alles optimaal zijn, anders wordt het moeilijk."

Anderlecht is nu alleen nog in de beker en competitie actief. "We moeten nu de knop omdraaien. Het kan snel gaan in het voetbal. Voor mij persoonlijk is dit een heel zware ontgoocheling, voor de jongens is het een zware ontgoocheling. Maar de club zit op de juiste weg. Dit is korte termijn en dat is het vervelende eraan, want dat is wat telt in het voetbal."

Vrijdagmiddag weet Vitesse welke ploegen het treft in de groepsfase van de Conference League. De Arnhemmers zitten in Pot 3 bij de loting.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws