VI: twee opties voor Kerk, Utrecht-aanvaller kan naar Duitsland en Rusland

VI: twee opties voor Kerk, Utrecht-aanvaller kan naar Duitsland en Rusland

29-08-2021 12:36
28

Gyrano Kerk ontbreekt zondagmiddag in de wedstrijdselectie van FC Utrecht, dat het in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Trainer René Hake verwacht dat de aanvaller deze transferperiode nog een transfer gaat maken. Eintracht Frankfurt en Lokomotiv Moskou zijn in de race.

Volgens Voetbal International ligt Lokomotiv op pole position, maar is een transfer nog niet zeker. Utrecht wil miljoenen ontvangen voor Kerk en de Russische club is voornemens om aan de vraagprijs van de club uit de Domstad te voldoen. Frankfurt biedt minder dan de vraagprijs, maar er bestaat een kans dat de Bundesliga-club een verhoogd bod gaat uitbrengen.

Kerk heeft nog een tweejarig contract bij Utrecht. Lokomotiv is erg concreet, Frankfurt gaat dit weekend beslissen of ze aan de vraagprijs van Utrecht willen voldoen. Mocht Kerk vertrekken, dan wordt er naar alle waarschijnlijkheid geen vervanger gehaald. Trainer Hake heeft met Moussa Sylla de vervanger van Kerk al in huis. Ook Mimoun Mahi, Othman Boussaid, Bart Ramselaar en Simon Gustafson kunnen de rol aan de rechterkant invullen.

Kerk leek vorig seizoen al naar Hellas Verona te vertrekken, maar door die transfer ging uiteindelijk een streep. De Serie A-ploeg wilde acht miljoen betalen voor Kerk, de vraagprijs ligt nu wat lager.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie