VP's Elftal van de Week: negen clubs vertegenwoordigd, Cambuur- en PSV-duo's

VP's Elftal van de Week: negen clubs vertegenwoordigd, Cambuur- en PSV-duo's

Gepubliceerd: maandag 30 augustus 2021 om 10:00ma 30-08-2021 om 10:00

Laatste update: maandag 30 augustus 2021 om 10:49ma 30-08-2021 om 10:49

Op vrijwel alle Eredivisie-velden viel wel iets te genieten, blijkt uit de samenstelling van ons wekelijkse sterrenteam. Negen van de achttien Eredivisie-clubs hebben na speelronde 3 een vertegenwoordiger, SC Cambuur en PSV doen het het best met elk twee afgevaardigden.

Mattijs Branderhorst (NEC)
NEC heeft tijdens zijn vierjarige Keuken Kampioen Divisie-verblijf acht (!) man onder de lat gehad, maar is met Branderhorst de Eredivisie ingegaan. En daar hebben de Nijmegenaren vooralsnog niet veel spijt van gekregen. Branderhorst hield zondagmiddag de nul in Almelo en leverde zijn bijdrage aan de meer dan welkome driepunter tegen Heracles.

Willem Janssen (FC Utrecht)
FC Utrecht is vaak om de oren geslagen met zijn ambitie om de top-drie aan te vallen, maar lijkt het dit seizoen daadwerkelijk te kunnen doen. Tegen Feyenoord speelde het met het mes tussen de tanden en met Janssen als grote aanjager. Na je dertigste een zware knieblessure oplopen hoeft niet het einde van je carrière te betekenen, bewijst de herboren Janssen: zijn goal tegen Feyenoord was de kroon op een uitstekende wedstrijd.

André Ramalho (PSV)
Het begon een dingetje te worden in Eindhoven: het 'cornersyndroom'. Met Ramalho is er echter flink wat kopkracht binnengehaald, bleek zaterdag tegen FC Groningen. De Braziliaan heeft zijn waarde als Abwehrchef inmiddels ruimschoots bewezen, maar is ook in offensief opzicht van grote waarde voor PSV.

Derrick Köhn (Willem II)
Ere wie ere toekomt: vorig seizoen was hij een vaste gast in ons wekelijkse floplijstje, maar Köhn is nu uitstekend op dreef. Tegen PEC Zwolle denderde hij over de linkerflank en leidde hij de enige treffer van de wedstrijd in.

Alex Bangura (SC Cambuur)
Over snelheidsduivels op links gesproken... De bij Feyenoord opgeleide Bangura groeide in de Keuken Kampioen Divisie langzaam maar zeker uit tot basiskracht bij Cambuur en is nu een aangename verrassing op Eredivisie-niveau. Tegen FC Twente was hij door niemand bij te houden,

Jamie Jacobs (SC Cambuur)
In de Keuken Kampioen Divisie was hij goed voor een karrenvracht aan goals en assists, nu weten ook de Eredivisie-volgers wie Jamie Jacobs is. De 23-jarige middenvelder uit Purmerend heeft een coronabesmetting en andere fysieke ongemakken moeten overwinnen, maar was zaterdag met twee goals tegen FC Twente de held van de avond.

Mats Seuntjens (Fortuna Sittard)
Broer Ralf pakte uit met een hattrick namens NAC Breda, maar ook de jongere Seuntjens kon terugkijken op een meer dan geslaagde vrijdagavond. Een afgemeten assist, een subtiele goal met buitenkant rechts en een handvol fijne passjes. Zou hij dit ook één niveautje hoger kunnen, ben je geneigd te denken.

Antony (Ajax)
Natuurlijk was het opvallend dat Steven Berghuis plaats moest maken, maar een Antony in deze vorm hoort simpelweg niet thuis op de bank. Ajax was moeizaam aan het nieuwe seizoen begonnen, maar werd bij de hand genomen door de man die eerder deze maand nog een gouden Olympische medaille pakte. Zijn vroege 1-0 tegen Vitesse was een plaatje.

Cyril Ngonge (FC Groningen)
FC Groningen moest uiteindelijk met een 5-2 nederlaag aan de lange busreis naar huis beginnen, maar liet een prima indruk achter in Eindhoven. Uitgerekend een voormalig jeugdproduct van PSV was de meest opvallende man van de zaterdagavond. Ngonge – ooit één keer bankzitter bij PSV 1 – tekende voor de twee Groningse treffers.

Michiel Kramer (RKC Waalwijk)
RKC maakte vorig seizoen op ADO Den Haag na de minste goals van alle Eredivisie-clubs en probeerde dit op te lossen door de spits van ADO te halen. Het klinkt tegenstrijdig, maar het pakt tot nu toe prima uit: Kramer voegde vrijdag tegen Fortuna twee spitsengoals aan zijn totaal toe en heeft in feite al vier punten voor RKC gepakt. De eerder genoemde Ngonge was vorig seizoen RKC-topscorer met vijf goals, maar het heeft er alle schijn van dat Kramer hier nog voor het aanbreken van de wintertijd overheen gaat.

Cody Gakpo (PSV)
Hoe vaak zullen ze de komende twee dagen nog op hun horloge kijken in Eindhoven? Het Portugese publiek heeft de afgelopen kennis mogen maken met Gakpo, de rest van Europa zal ook snel volgen. Met een Gakpo in deze vorm lijkt PSV dé titelkandidaat van Nederland. Maar misschien komt er voor 1 september nog een topclub met een zak geld...

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van speelronde 3?

Mattijs Branderhorst
4%
Willem Janssen
10%
André Ramalho
12%
Derrick Köhn
8%
Alex Bangura
4%
Jamie Jacobs
6%
Mats Seuntjens
3%
Antony
24%
Cyril Ngonge
3%
Michiel Kramer
2%
Cody Gakpo
24%
(1701 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws