Ten Hag blij met 'welkome aanvulling' op Ajax-selectie: 'Hebben snelheid nodig'

Ten Hag blij met 'welkome aanvulling' op Ajax-selectie: 'Hebben snelheid nodig'

Gepubliceerd: maandag 30 augustus 2021 om 06:47ma 30-08-2021 om 06:47

Laatste update: maandag 30 augustus 2021 om 06:51ma 30-08-2021 om 06:51

Erik ten Hag noemt Ajax-aanwinst Mohamed Daramy 'een welkome aanvulling' op de Ajax-selectie. De 51-jarige coach ziet dat de Amsterdammers wel wat extra snelheid kunnen gebruiken in de voorhoede.

Tijdens het treffen tussen Ajax en Vitesse (5-0) kreeg de negentienjarige Deen een uitgebreid applaus van de fans van de landskampioen, toen hij te zien was op de grote schermen in de Johan Cruijff Arena. Na afloop van het duel vertelt Ten Hag over Daramy. "Mohamed brengt snelheid met de bal. Hij is een rechtsbenige speler, die vanaf links uit de voeten kan, maar ook aan de rechterkant kan spelen en zelfs in de spits", laat de Ajax-trainer optekenen door De Telegraaf.

"Op zeer jonge leeftijd heeft hij gedebuteerd voor Kopenhagen en inmiddels had hij meer dan honderd wedstrijden gespeeld in de Deense competitie", gaat Ten Hag verder. "Hij is een welkome aanvulling op onze selectie. Zijn snelheid hebben we nodig, aan beide kanten."

Daramy zal nog even moeten wachten op zijn Ajax-debuut. Eerst volgt de interlandperiode, waarin hij voor het eerst met het grote Denemarken zal gaan spelen. Over twee weken staat het eerstvolgende Ajax-duel op het programma: de Amsterdammers gaan dan op bezoek bij PEC Zwolle.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws