RKC heeft weer beet: Belgische verdediger is aanwinst nummer tien

RKC heeft weer beet: Belgische verdediger is aanwinst nummer tien

30-08-2021 18:50
10

Dario Van den Buijs is speler van RKC Waalwijk. De verdediger komt over van het Belgische Beerschot en heeft voor vier seizoenen getekend in het Mandemakers Stadion.

Van den Buijs is geen onbekende voor de Nederlandse voetbalvolger. Na zijn opleiding bij Club Brugge werd de voetballende verdediger ontdekt door FC Eindhoven, waar hij met zijn goede spel een transfer naar Heracles Almelo verdiende. Beerschot nam hem in 2020 over en verhuurde hem vervolgens aan Fortuna Sittard. Nu krijgt Van den Buijs in Waalwijk een nieuwe kans. Het is niet duidelijk of de Brabanders een transfersom hebben betaald.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, zegt dat met het aantrekken van de 25-jarige Belg een wens in vervulling gaat. "De komst van Dario stond hoog op ons lijstje. Het was onze wens om nog een centrale verdediger aan de selectie toe te voegen en hiermee het concurrerend vermogen op peil te houden. We hebben er vertrouwen in dat hij van waarde gaat zijn voor ons RKC."

De Belg is alweer de tiende zomeraanwinst voor RKC. Eerder werden Joël Pereira, Michiel Kramer, Ilias Bel Hassani, Jens Odgaard, Achraf El Bouchataoui, Alexander Büttner, Issam El Maach, Nando Nöstlinger en Thierry Lutonda al gehaald.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s