Almere City ontbindt contract van vaste waarde en Gold Cup-ganger Koolwijk (36)

Almere City ontbindt contract van vaste waarde en Gold Cup-ganger Koolwijk (36)

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 08:08di 31-08-2021 om 08:08

Ryan Koolwijk is op zijn 36ste zonder club komen te zitten. De linkspoot uit Rotterdam streek vorig seizoen neer bij Almere City, dat echter vlak voor het einde van de transferperiode zijn contract heeft ontbonden.

Koolwijk speelde vorig seizoen 36 officiële wedstrijden en was goed voor tien assists. Bovendien speelde hij zich in de kijker bij de nationale ploeg van Suriname en mocht hij deze zomer meedoen aan het toernooi om de Gold Cup. De routinier speelde ook in de eerste vier wedstrijden van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen, maar is plotseling transfervrij.

Beide partijen hebben 'in goed overleg' besloten om alsnog uit elkaar te gaan. 'Na een tussentijds evaluatiegesprek met de technische staf en het daarin geschetste perspectief voor Ryan, heeft hij de wens kenbaar gemaakt om zijn loopbaan elders te vervolgen. De clubleiding heeft, mede vanwege zijn uitstekende staat van dienst, besloten om het verzoek in te willigen', stelt Almere City in zijn clubstatement.

Of en waar Koolwijk zijn carrière gaat vervolgen, moet nog blijken. De linkspoot heeft veertien jaar profvoetbal in de benen: voor zijn tijd bij Almere City kwam hij uit voor Excelsior, NEC, FC Dordrecht, AS Trencín, nogmaals Excelsior en nogmaals AS Trencín.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws