Geen Tagliafico, maar Koeman-flop: West Ham betaalt minimaal 30 miljoen

Geen Tagliafico, maar Koeman-flop: West Ham betaalt minimaal 30 miljoen

31-08-2021 10:27
83

Niet Nicolás Tagliafico, maar Nikola Vlasic is dé versterking van West Ham United op Deadline Day. De Kroatische spelmaker komt voor 30 miljoen euro over van CSKA Moskou.

West Ham heeft de komst van Vlasic dinsdagochtend bevestigd. De 23-jarige middenvelder ondertekent in Londen een vijfjarig contract tot de zomer van 2026. West Ham en CSKA Moskou doen geen mededelingen over de transfersom, maar volgens Engelse media gaat het om 30 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 38 miljoen.

Vlasic gaat voor een tweede kans in de Premier League: vier jaar geleden haalde Ronald Koeman hem naar Everton, maar een succes werd dat niet. Na één seizoen trok Vlasic naar CSKA Moskou, waar hij wél veel indruk maakte: in 2020 werd hij uitgeroepen tot beste speler van Rusland. In 108 wedstrijden voor CSKA Moskou was hij betrokken bij 54 goals.

De kans is nihil dat Vlasic navolging krijgt van Tagliafico: de Argentijnse linksback leek goede kans te maken op een Premier League-transfer, maar volgens Engelse media ziet West Ham af van zijn komst. Maandag werd nog gemeld dat Ajax en West Ham een mondeling akkoord hadden bereikt over een transfersom van 12 miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie