De smaakmakers van Vitesse zijn nog niet weg: 'In Europese duels in de kijker'

De smaakmakers van Vitesse zijn nog niet weg: 'In Europese duels in de kijker'

31-08-2021 12:32
36

Riechedly Bazoer en Oussama Tannane leken lange tijd af te stevenen op een vertrek bij Vitesse, maar spelen nog altijd in Arnhem. Volgens technisch directeur Johannes Spors is een winterse transfer ook een optie voor het tweetal.

Tannane en Bazoer hebben nog een contract voor een jaar in GelreDome en zouden dus uiterlijk in januari verkocht moeten worden om nog geld op te leveren voor Vitesse. Spors zegt dat de club daar niet onwelwillend tegenover staat. "We kennen hun wens en willen meewerken tegen de juiste voorwaarden", klinkt het tegenover Voetbal International.

Het halen van de groepsfase van de Conference League zou voor het tweetal een zegen kunnen zijn. "Spelers kunnen denken dat ze zich in de kijker kunnen spelen in de Europese wedstrijden, om vervolgens in januari een transfer te maken. Als speler behoor je nu wel tot een elitegroep die zich kan tonen in deze topduels. Als dat besef er is, kan het in januari ook. Dat kan wellicht ook voor Vitesse een geschikt moment zijn om transfers te doen."

Vitesse moet spelers verkopen, zo weet ook Spors, maar dat hoeft niet per se meteen te gebeuren. "Het is de policy van de club spelers tijdig te verkopen. We willen financieel onafhankelijk worden, daar hoort dat bij. De COVID-markt, zoals ik 'm noem, is een bijzondere markt. Het is zo weer januari, over vier maanden al, dan is er wéér een window."