Cambuur haalt boomlange spits naar Leeuwarden: 'Met hem kunnen we anders spelen'

Cambuur haalt boomlange spits naar Leeuwarden: 'Met hem kunnen we anders spelen'

31-08-2021 16:21
19

SC Cambuur heeft met Roberts Uldrikis een nieuwe spits binnengehaald. De 23-jarige Let, die international is voor zijn land, wordt overgenomen van FC Sion en heeft voor twee jaar getekend in Leeuwarden.

De sterke aanvaller, die 1 meter 98 lang is en het moet hebben van zijn kopkracht, heeft daarnaast ook nog een optie voor nog een seizoen in zijn contract staan. Na de interlandperiode, waarin Uldrikis met Letland in de WK-kwalificatiepoule van Oranje speelt en het opneemt tegen Gibraltar en Noorwegen, meldt hij zich in Leeuwarden. Het is niet bekend of en hoe veel Cambuur heeft betaald voor de diensten van Uldrikis.

Gerald van den Belt, financieel en tijdelijk technisch directeur van Cambuur, vertelt op de clubsite waarom de komst van de Let noodzakelijk was. "Met de komst van Roberts hebben we weer een ander type aanvaller in de selectie en kunnen we als het nodig is ook anders gaan spelen. Er zijn niet veel spitsen die op z’n jonge leeftijd al ruim 150 wedstrijden in de benen hebben en ook nog eens A-international zijn."