'Feyenoord maakt werk van voormalig Eredivisie-topscorer Dessers'

'Feyenoord maakt werk van voormalig Eredivisie-topscorer Dessers'

31-08-2021 17:57 Laatste update: 18:04
261

Cyriel Dessers moet de nieuwe spits van Feyenoord worden. Dat meldt De Telegraaf. De Rotterdammers hopen vlak voor het sluiten van de transfermarkt toe te slaan.

Dessers staat onder contract bij KRC Genk, waar hij geen deel uitmaakt van de plannen van trainer John van den Brom. Feyenoord wil hem huren, maar wacht een race tegen de klok: de transfermarkt is geopend tot middernacht.

Bronnen rond Genk melden aan De Telegraaf dat de onderhandelingen met Feyenoord de goede kant op gaan. Het papierwerk wordt nu in orde gemaakt. Dessers moet het gelegenheidsspits Bryan Linssen lastig gaan maken in De Kuip. Feyenoord verhuurde maandag Róbert Bozeník aan Fortuna Düsseldorf.

Dessers speelde in Nederland voor NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo. Bij NAC en Heracles maakte hij furore door aan de lopende band te scoren, maar in dienst van Utrecht en Genk slaagde de Belg met Nigeriaanse roots niet.

In het door corona afgebroken seizoen 2019/2020 werd Dessers samen met toenmalig Feyenoorder Steven Berghuis topscorer van de Eredivisie met zestien goals. Afgelopen weekend maakte hij geen deel uit van de wedstrijdselectie van Genk.