Feyenoord huurt Dessers tot einde van het seizoen, Genk meldt optie tot koop

Feyenoord huurt Dessers tot einde van het seizoen, Genk meldt optie tot koop

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 22:16di 31-08-2021 om 22:16

Laatste update: dinsdag 31 augustus 2021 om 22:35di 31-08-2021 om 22:35

Feyenoord heeft met Cyriel Dessers eindelijk de zo gewilde spits binnen. De Rotterdammers huren de Nigeriaanse Belg van het KRC Genk van John van den Brom. Bij zijn Belgische club had Dessers geen basisplaats.

Dessers is na Reiss Nelson de tweede aanvallende versterking voor Feyenoord op Deadline Day. Dessers brak in het verleden door bij NAC Breda en vertrok vervolgens naar FC Utrecht. In de Domstad kwam hij nooit écht tot bloei. Utrecht gebruikte hem vervolgens als 'wisselgeld' in een deal met Heracles Almelo. Adrian Dalmau vertrok naar De Galgenwaard, Dessers bewandelde de omgekeerde weg. In Almelo groeide hij uit tot Eredivisie-topscorer.

Na zijn vertrek bij Heracles, dat hem voor miljoenen doorverkocht aan Genk, wilde het wederom niet echt vlotten voor de spits. Met een tijdelijke terugkeer naar de Eredivisie hoopt hij zijn vorm weer terug te vinden. Bij Feyenoord moet hij de concurrentie aangaan met Bryan Linssen en Naoufal Bannis. Feyenoord rept niet over een aankoopoptie, maar Genk doet dat wél. Het lijkt er dus op dat Feyenoord de aanvaller na het seizoen definitief over kan nemen.

"Een ervaren aanvaller die zijn mannetje staat voorin", zo omschrijft technisch directeur Frank Arnesen Dessers. "Cyriel heeft bewezen dat hij over scorend vermogen beschikt en we zijn ervan overtuigd dat hij dat bij Feyenoord ook gaat laten zien. Bovendien betekent zijn komst dat we voorin meer opties hebben om uit te kiezen, en dat is gelet op ons drukke programma geen overbodige luxe."

Dessers sluit per direct aan bij de selectie van Feyenoord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws