PSV neemt afscheid van 'op en top prof': 'Hadden hem graag voor de club behouden'

PSV neemt afscheid van 'op en top prof': 'Hadden hem graag voor de club behouden'

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2021 om 12:09wo 01-09-2021 om 12:09

Laatste update: woensdag 1 september 2021 om 12:38wo 01-09-2021 om 12:38

PSV heeft de transfer van Nick Viergever bevestigd. De 32-jarige verdediger maakt de overstap naar de Duitse club Greuther Fürth. Volgens het Eindhovens Dagblad ontvangt PSV een kleine 300 duizend euro.

Viergever had geen basisplaats meer en daarom was de club bereid mee te denken. Voor hem ligt een mooie transfer naar de Bundesliga in het verschiet. "Nick is een op en top prof die zich drie jaar lang volledig heeft ingezet voor PSV. Daar hebben we veel waardering voor", zegt technisch directeur John de Jong van PSV op de clubsite.

"Wij hadden hem graag voor de club behouden, maar na een aantal jaar als basisspeler lijken er voor hem dit seizoen minder mogelijkheden om minuten te maken in PSV 1. Nick wil de laatste jaren van zijn sportieve carrière graag voetballen en dat begrijpen we. Vandaar dat wij bereid zijn mee te werken aan deze transfer."

Viergever speelde in Nederland twee jaar voor Sparta, vier jaar voor AZ en Ajax en drie jaar voor PSV. Feyenoord was ook geïnteresseerd, maar kon of wilde naar verluidt niet voldoen aan de vraagprijs van PSV. Bij Greuther Fürth komt Viergever oud-PSV'er Jetro Willems tegen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Viergever spelen in Duitsland?

Ja
86%
Nee
14%
(1064 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws