'Sneijder krijgt schorsing van KNVB na uitschelden en intimideren scheidsrechter'

'Sneijder krijgt schorsing van KNVB na uitschelden en intimideren scheidsrechter'

01-09-2021 17:52 Laatste update: 17:56
110

Wesley Sneijder is voor vier duels geschorst door de tuchtcommissie van de KNVB, meldt het Algemeen Dagbald. De recordinternational van Oranje schold als assistent-trainer van DHSC, waar hij ook geldschieter is, een scheidsrechter uit voor 'paardenlul'. Hij zou de arbiter ook hebben geïntimideerd.

Sneijder vond op 3 oktober dat een treffer van tegenstander Achilles Veen afgekeurd had moeten worden. De oud-voetballer van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale stoorde zich in het algemeen aan het optreden van arbiter Harold van de Ketterij. "Mannen, die scheidsrechter is voor mij", zou Sneijder hebben op die middag hebben geroepen. DHSC verloor het duel met uiteindelijk met 4-1 verloren. 

Door zijn verbale uitbarstingen is Sneijder dus voor vier wedstrijden geschorst door de KNVB. Zijn broer Jeffrey, die ook assistent-trainer is bij DHSC, heeft zelfs een schorsing van zes wedstrijden gekregen nadat hij zich eveneens misdroeg.

Volgens de aanwezige assistent-scheidsrechters is het niet de eerste keer dat Sneijder zich verbaal grof heeft uitgelaten langs de lijn: vorig seizoen zou hij zich nog twee keer hebben misdragen.