'Van Gaal kiest Rensch uit als ongelukkige: Ajacied op tribune tegen Noorwegen'

'Van Gaal kiest Rensch uit als ongelukkige: Ajacied op tribune tegen Noorwegen'

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2021 om 18:17wo 01-09-2021 om 18:17

Devyne Rensch gaat bij Oranje niet in actie komen tijdens het treffen met Noorwegen. Bondscoach Louis van Gaal laat de Ajax-verdediger buiten zijn wedstrijdselectie, meldt de NOS.

Dat betekent dat Rensch de wedstrijd samen met de geschorste Matthijs de Ligt vanaf de tribune zal moeten gaan bekijken. De achttienjarige rechtsback annex centrale verdediger moet dus ook nog wachten op zijn debuut in Oranje. Rensch werd namelijk niet eerder geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Oranje trapt woensdagavond om 20.45 uur af tegen Noorwegen. Bij het WK-kwalificatieduel staat er veel op het spel voor beide ploegen: Nederland en Noorwegen staan namelijk respectievelijk tweede en vierde in de poule, met evenveel punten. Alleen de nummer één in elke groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK. Die plek wordt momenteel bezet door Turkije.

Naast het treffen met Noorwegen staan er deze interlandperiode nog twee andere duels op het programma voor Oranje. Zaterdag wordt er in Eindhoven gespeeld tegen Montenegro, terwijl directe concurrent Turkije op dinsdag 7 september de tegenstander is.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws