Van Gaal pikt er één Oranje-uitblinker uit: 'Wat dat betreft onze beste man'

Van Gaal pikt er één Oranje-uitblinker uit: 'Wat dat betreft onze beste man'

02-09-2021 10:54
122

Stefan de Vrij was woensdagavond in Oslo de beste man aan de kant van Oranje. Dat stelt bondscoach Louis van Gaal, die lovend is over Noorwegen.

"Ik moet Noorwegen complimenteren voor de manier waarop zij hebben gespeeld. Het is niet zo eenvoudig dat uit te spelen", zegt Van Gaal na het gelijkspel (1-1) tegen Voetbal International. "Ze staan dus goed georganiseerd en hebben een geweldige spits, Erling Haaland en een fantastische passer, Martin Odegaard. Nou, ga er dan maar aan staan om in grote ruimtes te verdedigen."

De verdediging van het Nederlands elftal verdient dan ook een compliment, vindt Van Gaal. Hij haalt er één speler uit. "Wat dat betreft vind ik dat Stefan de Vrij onze beste man was. Verdedigend hadden we geen problemen, die lagen juist in ons aanvalsspel", zegt hij.

Oranje kwam voor rust op achterstand door een goal van Erling Haaland. Van Gaal: "Eigenlijk maakte Virgil van Dijk dat doelpunt. Met zijn sliding raakte hij via z'n scheenbeen de bal, maar belangrijker was dat Gakpo vergat mee te lopen met de laatste lijn en zo buitenspel ophief. Oké, een fout, maar die maakt-ie vanaf nu nóóit meer."