Definitief Ajax-vertrek was ongepland: 'Zou in eerste instantie verhuurd worden'

Definitief Ajax-vertrek was ongepland: 'Zou in eerste instantie verhuurd worden'

Gepubliceerd: vrijdag 3 september 2021 om 07:53vr 03-09-2021 om 07:53

Kjell Scherpen heeft een inkijkje gegeven in zijn perspectief bij Brighton & Hove Albion. De 21-jarige doelman mag in het komende seizoen mogelijk bekerwedstrijden keepen, terwijl er voor de volgende voetbaljaargang eventueel een rol als eerste doelman voor hem is weggelegd.

In gesprek met FC Afkicken vertelt Scherpen over zijn rol bij zijn nieuwe club. "Ik zal in eerste instantie natuurlijk moeten wennen. Ik krijg een rol met kans op bekerwedstrijden en ik mag daarnaast op de bank zitten. Het is goed mogelijk dat de eerste keeper (Robert Sánchez, red.) volgend jaar verkocht gaat worden. Dan zou ik eventueel zijn plek over kunnen nemen."

Scherpen is inmiddels zo'n anderhalve maand speler van Brighton, dat hem overnam van Ajax. "Het gaat goed en het is een leuke ervaring", vertelt de jeugdinternational over zijn eerste weken in Engeland. "Ik ben alleen wel geblesseerd geraakt in de tweede week. Nu ben ik pas net weer op het veld en bijna fit."

Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat Scherpen definitief zou vertrekken bij Ajax. "Nee, in eerste instantie zou ik verhuurd worden, maar toen kwam Brighton om de hoek en zijn we daar verder mee gegaan", legt de sluitpost uit. Bij Brighton treft Scherpen met Joël Veltman iemand die hij nog kent van zijn tijd in Amsterdam. "Dat is wel prettig. Eigenlijk heb ik constant contact met hem gehouden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws