Sigthórsson beschuldigd van seksueel misbruik: club start onderzoek

Sigthórsson beschuldigd van seksueel misbruik: club start onderzoek

03-09-2021 21:13
61

Kolbeinn Sigthórsson heeft zich in de nesten gewerkt. De spits uit IJsland wordt verdacht van seksueel misbruik en is door IFK Göteborg, de Zweedse club waar hij nu speelt, voorlopig geschorst.

Zo lang het onderzoek naar de voormalig Ajacied duurt, is hij niet welkom op de club. Dat valt te lezen op de website van Göteborg. Meetrainen, wedstrijden spelen en andere activiteiten ondernemen is dus voorlopig niet mogelijk voor de spits. Verder zal Göteborg zelf een intern onderzoek opstarten om de mogelijke vervolgstappen tegen Sigthórsson te onderzoeken.

Zelf heeft Sigthórsson alle beschuldigingen die tegen hem zijn gedaan tegengesproken. Een 25-jarige vrouw zegt seksueel misbruikt te zijn door de IJslander en dat zorgde er ook al voor dat hij geen oproep kreeg voor zijn nationale ploeg. Sigthorsson speelt pas sinds dit jaar voor de Zweden en scoorde vier keer in zeventien competitiewedstrijden.

In 2010 kwam de spits naar Nederland en tekende hij bij AZ, waar hij al gauw een transfer naar Ajax verdiende. Daar speelde hij vier seizoenen, waarin hij in totaal 31 Eredivisie-goals maakte.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie