Teloorgang van Emmen houdt aan: Helmond Sport wint op De Braak

03-09-2021 22:52
125

FC Emmen is en blijft de teleurstellende nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie. De degradant verloor vrijdagavond met 1-0 bij Helmond Sport en had dat aan zichzelf te wijten.

De formatie van trainer Dick Lukkien had in de eerste helft op De Braak wel het betere van het spel. Dat leverde welgeteld één grote kans op: Jeredy Hilterman, die tot nog toe de enige speler van Emmen is die wist te scoren dit seizoen, miste nadat hij in een moeilijke hoek voor het doel van Helmond terecht kwam.

De Brabanders zetten daar weinig tegenover, maar kwamen in de tweede helft wel uit het niets op voorsprong. Jules Houttequiet kreeg alle tijd voor een voorzet en plantte die bal op het voorhoofd van Jellert Van Landschoot, die weinig hoefde te doen om de 0-1 op zijn naam te krijgen. Door die Belgische combinatie moest Emmen in de achtervolging.

In het restant van de wedstrijd kregen Peter van Ooijen en Teun Bijleveld nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar kwamen de gasten uit Drenthe ook goed weg toen Arno Van Keilegom oog in oog met Emmen-goalie Brouwer de rust niet bewaarde.