Petrovic kijkt uit naar duel tussen Montenegro en Oranje: 'Enige twee grote namen'

Petrovic kijkt uit naar duel tussen Montenegro en Oranje: 'Enige twee grote namen'

04-09-2021 07:21
35

Zeljko Petrovic, de bekendste Montenegrijn in Nederland, is zaterdagavond aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen Nederland en Montenegro in de WK-kwalificatie. Nooit eerder speelde het Nederlands elftal tegen Montenegro als onafhankelijk land. Op het WK 2006 wist Oranje wel met 1-0 te winnen van Servië en Montenegro.

Petrovic, momenteel assistent van Dick Advocaat bij de nationale ploeg van Irak, verwacht niet dat Montenegro zich op korte termijn weet te kwalificeren voor een eindronde. "Montenegro is een klein land met maar 600.000 inwoners, dus het potentieel is niet groot. Daarnaast is het niveau van de competitie erg laag, dus jongens met een beetje talent moeten zo snel mogelijk het land uit, want in eigen land kunnen ze zich nauwelijks ontwikkelen", stelt de Montenegrijn in gesprek met De Telegraaf.

De spelers waar Oranje zaterdagavond vooral op moet letten zijn Stevan Jovetic en Stefan Savic, spelend bij respectievelijk Hertha BSC en Atlético Madrid. "Dat zijn de enige twee grote namen. Verder spelen de Montenegrijnse internationals vooral bij kleinere clubs", aldus Petrovic. 

De kansen van Montenegro tegen Oranje schat Petrovic laag in. "Het niveau van Montenegro kun je een beetje vergelijken met dat van Noord-Macedonië, waartegen Nederland heeft gespeeld op het EK. Gemakkelijk gaat het zeker niet worden voor Nederland, maar normaal gesproken mag het geen probleem zijn om te winnen."