Kersvers Ajacied Daramy maakt geen indruk: 'Hij leek wel een jeugdspeler'

Kersvers Ajacied Daramy maakt geen indruk: 'Hij leek wel een jeugdspeler'

Gepubliceerd: zondag 5 september 2021 om 17:11zo 05-09-2021 om 17:11

Mohamed Daramy, de nieuwste aanwinst van Ajax, heeft geen goede beurt gemaakt in zijn tweede interland voor Denemarken. De vleugelaanvaller stond in de basis in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Faeröer (1-0 zege voor de Denen), maar werd in de rust gewisseld.

Het toonaangevende BT had na afloop van het duel geen goed woord over voor de prestatie van Daramy. Van de zes mogelijke sterren die een speler als beoordeling kan krijgen van de Deense krant, ontving de kersverse Ajacied er maar één. 'Hij had zijn drie geweldige weken moeten belonen met het dronken spelen van een paar backs van Faeröer tijdens zijn eerste wedstrijd in de basis van Denemarken', zo valt er te lezen.

Dat deed de vleugelaanvaller, die voor een bedrag van ongeveer dertien miljoen euro overkwam van FC Kopenhagen, niet. Na zijn korte invalbeurt tegen Schotland afgelopen woensdag (2-0 overwinning) werd het geen basisdebuut om te onthouden. 'De eilandbewoners werkten er niet aan mee en maakten het zo dat Daramy een heel saai debuut doormaakte', laat BT optekenen. 'Soms leek hij zelfs iets te vaak op een jeugdspeler.'

Kasper Hjulmand, de bondscoach van de Denen, gaf aan dat hij Daramy wisselde omdat die al tegen een gele kaart opgelopen was. "Wie weet wat er had kunnen gebeuren als hij ergens te laat was gekomen. Ik durfde hem niet op het veld te laten staan en hij kwam er sowieso al niet echt doorheen. Maar goed, hij is pas negentien jaar en hij gaat nog wel meer wedstrijden spelen. Het komt wel goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws