Engeland is nog altijd foutloos, Lingard schittert tegen voetbaldwerg

05-09-2021 20:07 Laatste update: 20:09
9

Engeland heeft na vijf wedstrijden nog altijd geen fout gemaakt in de strijd om kwalificatie voor het WK in Qatar. Voetbaldwerg Andorra was op Wembley een paar maatjes te klein: 4-0. Bij Engeland was Jesse Lingard belangrijk.

Andorra had de zaken in de eerste helft redelijk voor elkaar. Aanvallend maakte het land geen schijn van kans, maar achterin stond het prima. De 1-0 van Lingard na zeventien minuten spelen kon echter niet worden voorkomen.

Engeland had maar liefst 88% balbezit, maar wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Kansen kreeg de ploeg van bondscoach Gareth Southgate wel. Nadat hij aanvallend wisselde, viel de bevrijdende 2-0 alsnog. Die werd gemaakt nadat invaller Harry Kane aan mocht leggen voor een strafschop na een verdedigingsfout bij Andorra.

De ban was gebroken. Lingard maakte niet veel later 3-0 en het slotakkoord was van Bukayo Saka, die na de verloren EK-finale racistisch bejegend werd. Engeland speelt aankomende woensdag in en tegen Polen.