Duitsers zetten Armenië terug op aarde, weer geen zege voor Europees kampioen

05-09-2021 22:39 Laatste update: 22:41
68

Duitsland heeft de koppositie in WK-kwalificatiepoule J overgenomen van Armenië. In een rechtstreeks duel maakte Die Mannschaft duidelijk wie de topfavoriet is om het wereldkampioenschap te halen: 6-0.

Duitsland – Armenië 6-0
Lang was Armenië de verrassing in poule J. Ze verzamelden negen punten uit de eerste drie wedstrijden en waren daarmee koploper, totdat Die Mannschaft zondagavond een statement maakte. De Duitsers, die in maart van Noord-Macedonië verloren en daardoor in de achtervolging moesten, lieten in Stuttgart geen spaan heel van de Armenen.

Toen scheidsrechter Collum na 45 minuten voor de rust floot, stond het al 4-0. Serge Gnabry scoorde twee keer binnen de eerste vijftien minuten, waarna Marco Reus en Timo Werner ook nog op het scorebord kwamen. In de tweede helft bepaalden Jonas Hofmann en Karim Adeyemi de eindstand op 6-0. De dikke overwinning zet Duitsland op WK-koers, want het heeft de koppositie in de groep overgenomen van Armenië.

Zwitserland – Italië 0-0
De kersverse Europees kampioen is niet goed aan de hervatting van de WK-kwalificatie begonnen. Drie dagen geleden werd er al gelijkgespeeld tegen Bulgarije en ook Zwitserland slaagde er in om de Azzurri punten afhandig te maken. De bewoners van het Alpenland verdedigden goed en hadden in minuut 53 ook nog het geluk dat Jorginho een strafschop miste. Daardoor bleef het bij 0-0.

Virtueel kan Italië nu in de problemen komen in hun kwalificatiepoule. Na vijf gespeelde wedstrijden staan ze op elf punten en zijn ze koploper, maar de Zwitsers staan met zeven punten uit drie wedstrijden tweede. Als zij al hun resterende wedstrijden winnen, grijpt de Europees kampioen naast een direct WK-ticket en moet het de play-offs in.

Spanje – Georgië 4-0
Na de nederlaag tegen Zweden van afgelopen donderdag had Spanje iets recht te zetten en dat deed het dan ook tegen Georgië. José Luis Gayá, Carlos Soler en Ferran Torres zorgden ervoor dat het met rust al 3-0 stond en in het tweede bedrijf mocht Pablo Sarabia de kers op de spreekwoordelijke taart zetten. La Roja is nu weer koploper, maar de Zweden hebben nog twee wedstrijden tegoed en kunnen daarin ver uitlopen.

België – Tsjechië 3-0
Dat de Rode Duivels naar het WK gaan, lijdt geen twijfel meer. Met Tsjechië werd zondagavond de enige serieuze achtervolger in poule E geklopt en dat was mede te danken aan Romelu Lukaku, die in zijn honderdste interland doelpunt nummer 67 aantekende. De spits opende daarmee de score en zag dat Eden Hazard en Alexis Saelemaekers vervolgens ook nog doel troffen.