Slecht nieuws uit Amerika voor Barça: Dest loopt enkelblessure op bij interland

Slecht nieuws uit Amerika voor Barça: Dest loopt enkelblessure op bij interland

06-09-2021 10:59
13

Slecht nieuws voor Ronald Koeman: de Nederlandse oefenmeester kan de komende tijd mogelijk niet beschikken over Sergiño Dest. De rechtsback viel bij de Verenigde Staten uit met een enkelblessure.

Enkele minuten voor rust liep Dest zijn kwetsuur op bij het treffen met Canada voor de WK-kwalificatie. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is van de twintigjarige rechtsback, die met veel pijn op het veld lag.

Voor Koeman en FC Barcelona zou de afwezigheid van Dest bijzonder slecht nieuws zijn. Doordat Emerson Royal op Deadline Day werd verkocht aan Tottenham Hotspur, is Sergi Roberto de enige speler in de Barça-selectie die net als Dest op de rechtsbackpositie uit de voeten kan.

Het is momenteel onduidelijk wanneer de Catalanen hun eerstvolgende wedstrijd spelen. Het duel met Sevilla staat eigenlijk op de planning voor komend weekend, maar La Liga wil dat treffen graag uit stellen. Het is wel zeker dat Barcelona op dinsdag 14 september de Champions League-kraker tegen Bayern München afwerkt.