ED geeft duidelijkheid over Gakpo-blessure: kraker tegen AZ wordt race tegen klok

ED geeft duidelijkheid over Gakpo-blessure: kraker tegen AZ wordt race tegen klok

06-09-2021 12:21
64

Het Eindhovens Dagblad heeft meer duidelijkheid verschaft over de blessure van Cody Gakpo. Volgens de eerste en huidige prognose is de 22-jarige linksbuiten een week uitgeschakeld.

Gakpo zal de komende periode 'op geleide van de pijn' gaan trainen bij PSV. De Eindhovenaren gaan alles in het werk stellen om de drievoudig international klaar te stomen voor de belangrijke wedstrijden die op het programma staan. PSV speelt direct na de interlandbreak namelijk tegen AZ, Real Sociedad en Feyenoord in een tijdsbestek van één week.

Momenteel is de verwachting dus dat Gakpo ongeveer zeven dagen is uitgeschakeld, al komt die prognose niet super nauw. Als de geboren Eindhovenaar daadwerkelijk genoeg heeft aan een week om te herstellen, dan is hij in principe inzetbaar tegen AZ.

Het is nog niet duidelijk waar Gakpo precies last van heeft. De aanvaller liep zijn blessure op bij Oranje in het duel met Montenegro. Daardoor is Gakpo nu ook vertrokken bij het Nederlands elftal en zal hij zich binnenkort weer melden op De Herdgang.