'Van Gaal vroeg of ik gevaccineerd was en zei: oh, dus je bent geen wappie'

'Van Gaal vroeg of ik gevaccineerd was en zei: oh, dus je bent geen wappie'

Gepubliceerd: dinsdag 7 september 2021 om 18:17di 07-09-2021 om 18:17

Quinten Timber dook zondag plotseling op bij de training van het Nederlands elftal. Louis van Gaal vroeg de talentvolle middenvelder van FC Utrecht en Jong Oranje mee te trainen én kreeg te horen dat Timber geen 'wappie' is.

Timber debuteert dinsdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië voor Jong Oranje, maar zondag beleefde hij al een hoogtepunt: de twintigjarige middenvelder mocht eenmalig meetrainen met het Nederlands elftal. "Dat was mooi", reageert hij voor de camera van ESPN.

"Ik kreeg het tijdens de bespreking te horen van de trainer (Erwin van de Looi, red.) en heb ervan genoten. Het was ook leuk om weer samen met mijn broertje (Jurriën Timber, red.) op het veld te staan."

Timber maakte ook kennis met Van Gaal. Het onderonsje met de zeventigjarige bondscoach zal hij niet snel vergeten. "Hij vroeg of ik gevaccineerd was", vertelt Timber, die bevestigend reageerde. "Oh, dus je bent geen wappie, zei hij. Toen moest ik lachen, dat was wel grappig."

"Verder hebben we een beetje over de wedstrijd tegen Montenegro gesproken (4-0, red.) en de positie van mijn broertje tijdens zijn wedstrijd. En daarna ook nog over mezelf", besluit Timber.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws