Van Hooijdonk: 'Je mag bij het Nederlands elftal toch wel één off-day hebben?'

Van Hooijdonk: 'Je mag bij het Nederlands elftal toch wel één off-day hebben?'

Gepubliceerd: dinsdag 7 september 2021 om 21:14di 07-09-2021 om 21:14

Laatste update: dinsdag 7 september 2021 om 21:15di 07-09-2021 om 21:15

Rafael van der Vaart vindt Tyrell Malacia een betere linksback dan Daley Blind. Maar laatstgenoemde staat tegen Turkije wel in de basis van Louis van Gaal. Pierre van Hooijdonk snapt dat wel.

Blind was tegen Montenegro geschorst en werd vervangen door Malacia, die het goed deed. Maar Van Gaal kiest tegen Turkije 'gewoon' voor Blind. "Er is de afgelopen dagen enorm gespeculeerd. Natuurlijk was Blind slecht tegen Noorwegen, maar je mag bij het Nederlands elftal met zijn status toch wel één off-day hebben?", zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "Dan hoeft hij toch niet meteen uit het elftal te verdwijnen? Ik vind het overdreven."

Van der Vaart vraagt Van Hooijdonk of hij Malacia beter vindt dan Blind. "Het is maar net welke aspecten je belangrijker vindt. Over het algemeen is Blind een betrouwbare speler voor een coach. Malacia heeft prima gedebuteerd, maar was verder niet echt betrokken."

"Ik heb altijd gezegd: Blind is op geen enkele positie de beste keuze, maar voor een trainer is zijn multifunctionaliteit heerlijk. Als je het mij vraagt, wie is een betere back, dan is het Malacia", zegt Van der Vaart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie moet er in de basis staan?

Blind
55%
Malacia
45%
(689 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws