Twee Oranje-uitblinkers scoren 9,5: 'Ik kan nooit een 10 geven, maar wereldklasse'

Twee Oranje-uitblinkers scoren 9,5: 'Ik kan nooit een 10 geven, maar wereldklasse'

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 10:56wo 08-09-2021 om 10:56

Arie Haan komt superlatieven tekort voor de prestatie van het Nederlands elftal tegen Turkije (6-1 overwinning). Davy Klaassen en Memphis Depay waren volgens hem de absolute uitblinkers in de Johan Cruijff Arena.

"Dit Oranje was echt een genot om naar te kijken", reageert Haan, die namens De Telegraaf cijfers geeft aan de internationals. Klaassen en Memphis scoren het hoogst met een 9,5. "Wat hij en Memphis Depay hebben laten zien tegen Turkije was gewoon van wereldklasse", zegt hij over Klaassen. "Ik kan nooit een tien geven, maar een 9,5 verdient hij echt. In deze vorm is er geen betere combi dan Davy met Memphis."

Memphis krijgt hetzelfde cijfer van de 35-voudig international. "Ik heb met speciale belangstelling naar Memphis gekeken. Hij is een spits die alleen in de zestien meter komt om te scoren. Hij is ongrijpbaar voor verdedigers. Ze twijfelen ook allemaal. Moet ik volgen of niet? Je ziet hem in de spits staan, maar daarna kiest hij positie en gaat hij zwerven naar links of rechts, of hij zakt uit de spits. Eigenlijk moet je als tegenstander een verdedigende middenvelder op hem zetten, maar dan heb je twee man over in het centrum."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws