Ajax-directeur grapt over bijzondere actie: 'Na twaalf bier dachten we, hé...'

Ajax-directeur grapt over bijzondere actie: 'Na twaalf bier dachten we, hé...'

08-09-2021 23:54
53

Ajax kwam in mei met een bijzondere actie om de fans te laten genieten van de veroverde landstitel. Commercieel directeur Menno Geelen legt uit hoe de Amsterdammers op het idee kwamen om de kampioensschaal te laten omsmelten tot 42.000 kampioenssterren.

Geelen had een brainstormsessie met enkele collega's. "We waren twee dagen weg. Het eerste idee was om voor iedereen een klein kampioensschaaltje te maken", vertelt hij in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. "Alle seizoenkaarthouders zouden dan zo'n schaaltje krijgen, maar zoiets kun je eigenlijk ook al gewoon bestellen. We wilden iets dat echt alleen voor de fans was, dus dat kleine schaaltje was het toch net niet."

"Daarna was het idee: alle fans mogen naar het stadion komen en op de foto met de schaal, maar dat zou corona-wise ook niet lukken", vervolgt Geelen. "Toen zei iemand: eigenlijk moeten we de schaal doorknippen en aan iedereen een stukje geven. Een beetje lachen, maar na twaalf bier dachten we: hé..", grapt de directeur. "Diezelfde avond heb ik de rest van de directie gebeld. Zij waren direct enthousiast. De technische staf ook."

Ajax moest vervolgens goedkeuring krijgen van de KNVB en Eric Gudde. "Dat is wel een discussie geweest, maar credits voor de KNVB. Zij hebben nog een replica gemaakt voor in het museum."