Telegraaf: Klaassen haakt af bij Ajax, verzoek om uitstel door KNVB afgewezen

Telegraaf: Klaassen haakt af bij Ajax, verzoek om uitstel door KNVB afgewezen

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2021 om 14:07vr 10-09-2021 om 14:07

Davy Klaassen moet de wedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle van aanstaande zaterdag zo goed als zeker aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder, in de afgelopen interlandperiode belangrijk voor het Nederlands elftal, heeft last van liesklachten. Ook Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico spelen waarschijnlijk niet tegen PEC.

Dat meldt De Telegraaf. De krant meldt aan de hand van 'bronnen binnen de club' dat Klaassen last heeft van zijn lies en geen enkel risico wil nemen richting de eerste Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal. Al voordat de klachten bij Klaassen bekend waren, vroeg Ajax aan de KNVB om het duel met PEC te verplaatsen naar zondag. Hier werd echter geen gehoor aan gegeven.

Edson Álvarez keerde donderdag terug van interlandverplichtingen, Martínez en Tagliafico vrijdag. Normaal houdt trainer Erik ten Hag vast aan het feit dat de spelers er op de laatste training voor een wedstrijd bij moeten zijn om kans te maken op een basisplaats. De twee Ajax-Argentijnen lijken dus op de bank te beginnen. 

Door de afwezigen heeft Ten Hag wat te puzzelen. Zo zou Daley Blind centraal achterin kunnen spelen, waardoor Devyne Rensch als linksback begint. Ajax speelt in Zwolle overigens voor het eerst een officiële wedstrijd in het Marley-shirt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws