Ronaldo klaar voor United-rentree: 'Eén van de beste spelers aller tijden'

Ronaldo klaar voor United-rentree: 'Eén van de beste spelers aller tijden'

10-09-2021 15:05
44

Cristiano Ronaldo staat naar alle waarschijnlijkheid aan de vooravond van zijn tweede Manchester United-debuut. Ole Gunnar Solskjaer laat weten dat de Portugees klaar is om te spelen tegen Newcastle United.

Of Ronaldo ook gaat starten, wil de Noorse manager nog niet prijsgeven op de persconferentie in aanloop naar het duel. Volgens Solskjaer heeft de superster zich binnen een mum van tijd aangepast aan zijn nieuwe team en merkt iedereen dat hij over unieke kwaliteiten beschikt. "We hadden zijn vaardigheden niet in het team. De mix die hij heeft, die heeft niemand. Hij is een van de beste spelers aller tijden", erkent de United-coach.

Wedden

Meer odds

Solskjaer benadrukt dat Ronaldo niet anders behandeld wordt dan andere spelers binnen de ploeg. Het is een van de redenen waarom het geen zekerheid is dat Ronaldo aan de aftrap staat zaterdagmiddag. "Hij weet dat ik beslis of hij speelt of niet. Het is mijn taak om hem te managen. Maar we kennen elkaar, hij heeft de vastberadenheid van zichzelf om de beste te zijn. Ik hoef hem daarin niet te stimuleren."

Waar Ronaldo bij Manchester United op het veld komt te staan wil Solskjaer niet zeggen, al laat hij doorschemeren dat de spitspositie het meest voor de hand ligt. "Hij heeft zich ontwikkeld tot een van de beste afmakers. Hij is een van de beste in de lucht en hij schiet 99 van de honderd ballen van buiten de zestien tussen de palen." De Noorse trainer is ervan overtuigd dat Ronaldo slaagt op Old Trafford. "Iedereen kijkt tegen hem op. Hij wordt ongetwijfeld een leider in de kleedkamer."