'Danny Blind zei dat ik erin zou komen, toen begon m'n hart sneller te kloppen'

'Danny Blind zei dat ik erin zou komen, toen begon m'n hart sneller te kloppen'

Gepubliceerd: vrijdag 10 september 2021 om 19:42vr 10-09-2021 om 19:42

Devyne Rensch is dit seizoen nog geen basisspeler bij Ajax, maar hij debuteerde dinsdag wel voor het Nederlands elftal. De achttienjarige verdediger is trots dat bondscoach Louis van Gaal hem in liet vallen in het WK-kwalificatieduel met Turkije.

"Het debuut voor het grote Oranje, dat pakt niemand mij af", zegt Rensch tegen Ajax TV, terwijl hij zijn haasje toont. "Danny Blind zei op een gegeven moment tegen me dat ik mocht gaan warmlopen. Toen dacht ik dat het er misschien toch wel in zou zitten. Na twee minuten zei hij al dat ik er in zou komen. Toen begon mijn hart wel wat sneller te kloppen."

Dat Rensch ook nog de assist leverde bij de 6-1 maakte zijn avond compleet. "Mijn debuut, een overwinning en dat ook nog in de Johan Cruijff Arena. Mijn dag kon niet beter." Volgens traditie nam hij na afloop het woord in de kleedkamer. "Ik zei dat ik supertrots ben dat ik mocht debuteren en dat ik het met deze jongens mocht meemaken. Het zijn toffe gozers. Ik heb ze allemaal bedankt. Ze hebben me met open armen ontvangen, ik voelde me gelijk thuis."

Ook van Van Gaal kreeg Rensch een goede indruk. "Dat hij jouw trainer mag zijn bij het grote Oranje en dat hij je laat debuteren, dat is mooi. Ik vind het een hele goede trainer. Ik denk dat iedereen wel even aan hem moest wennen, want hij was voor velen nieuw. Maar ik vind hem echt een hele goede trainer. Hij is altijd eerlijk, dat is het belangrijkste."

Ondanks zijn Oranje-debuut ziet Rensch nog voldoende ruimte voor verbetering. Bij Ajax is hij nog geen basisspeler. "Mijn start was dit seizoen niet al te best. Door blessures heb ik geen goede voorbereiding meegemaakt, maar gelukkig ben ik nu fit. Hopelijk mag ik weer snel minuten maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws