Willem II vangt bot bij gemeente Tilburg: 'Erg teleurstellend'

Willem II vangt bot bij gemeente Tilburg: 'Erg teleurstellend'

11-09-2021 09:39 Laatste update: 09:59
39

Het verzoek van Willem II voor coronasteun is door de gemeente Tilburg afgewezen. Volgens het college is er geen financiële noodzaak. Daarnaast bestaat er de vrees dat een dergelijke steun kan worden gezien als staatsteun, dat niet is toegestaan.

Willem II diende in mei een verzoek in voor een coronasteun van ruim 657.000 euro, wat neerkomt op ongeveer de helft van de betaalde huur van het stadion voor de periode maart 2020 tot en met juni 2021. De steun werd aangevraagd doordat Willem II vrijwel het hele vorige seizoen in een leeg stadion moest spelen en zodoende veel inkomsten misliep.

Het Brabants Dagblad meldt dat er na een financiële analyse van een extern adviesbureau blijkt dat er bij Willem II geen sprake is van financiële nood als gevolg van de coronacrisis. Martin van Geel, algemeen directeur van Willem II, noemt de afwijzing van het college in gesprek met de krant 'erg teleurstellend'. "We hadden gehoopt dat de gemeente Tilburg net als onze supporters en sponsors financieel mee zou denken. Dat dit niet gebeurt heeft gelukkig geen gevolgen voor de continuïteit van onze mooie club", aldus Van Geel.

Overigens kreeg Willem II eerder al 36 maanden uitstel voor het betalen van de stadionhuur voor de periode mei 2020 tot en met oktober 2020.