Eclatante zege Cambuur: 'Volgende week Ajax-uit, dat wordt natuurlijk makkie'

Eclatante zege Cambuur: 'Volgende week Ajax-uit, dat wordt natuurlijk makkie'

SC Cambuur-trainer Henk de Jong is zeer tevreden over de ruime zege op Go Ahead Eagles. De Leeuwarders wonnen het duel der promovendi met 5-2, maar daar was De Jong vooraf niet zo zeker van.

"Dit had ik niet verwacht. We kregen vlak voor we begonnen nog een tikkie, man. Erik Schouten, misschien wel de belangrijkste speler die we hebben in de opbouw, viel vijf minuten voor we begonnen weg. Ik moet Marco (Tol, red.) een groot compliment geven, maar ook Go Ahead, die vond ik uitstekend spelen", vertelt De Jong aan ESPN.

De Cambuur-trainer adviseerde zijn ploeg in de rust om sneller de spits in te spelen, maar rustiger te zijn aan de bal. Dat pakte goed uit, want de Leeuwarders liepen uit van 1-1 naar 5-2. Tom Boere scoorde twee keer. "Een fantastisch mannetje. Ik had het vantevoren tegen hem gezegd: je gaat er twee maken. Je ziet op de training dat hij fitter wordt. En we hebben er een nieuwe spits bijgehaald van twee meter (Roberts Uldrikis, red.), daar is hij bang voor denk ik. Hij denkt: dan ga ik maar gas geven en schiet ik er twee in, dan maak ik het de trainer makkelijk. Tom kan goed voetballen, hij moest alleen fit worden."

Na vier duels heeft Cambuur zes punten. "Voor handhaving mik ik op 34 punten, we lopen nu twee punten voor op schema, terwijl we geen makkelijke tegenstanders gehad hebben", reageert De Jong bij Voetbal International. "Volgende week Ajax-uit, dat wordt natuurlijk wel een makkie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s