Gravenberch reageert op kritiek Perez: 'Die waren niet zo heel goed'

Gravenberch reageert op kritiek Perez: 'Die waren niet zo heel goed'

11-09-2021 22:26
55

Ryan Gravenberch houdt gemengde gevoelens over aan zijn optreden tegen PEC Zwolle. De middenvelder van Ajax erkent onder meer dat zijn vrije trappen voor verbetering vatbaar zijn.

"Het kon wel beter", zegt Gravenberch tegen ESPN over zijn spel. "Het ging niet superslecht, maar mixed feelings. Ik moet in de eindfase soms toch een beetje rustiger zijn, wanneer ik een pass geef of op doel schiet."

De Amsterdammers konden in Zwolle geen potten breken ondanks de 0-2 zege. "Je zag aan het einde dat veel boys van ons wel een beetje kapot waren. De eerste wedstrijd na een interlandperiode is altijd een beetje wennen." Bovendien had Gravenberch niet Davy Klaassen, maar Steven Berghuis voor zich op het middenveld. "Maar dat is eigenlijk hetzelfde. Ik ken Berghuis ook van het Nederlands elftal en ik ken zijn kwaliteiten wel."

Gravenberch ging ook in op zijn traptechniek. Kenneth Perez oordeelde in de studio dat de middenvelder 'geen natuurlijke, goede trap heeft'. "Ik moet er nog wel aan werken", stelt hij over zijn vrije trap. "Ik heb er niet zo heel veel genomen, maar degenen die ik heb genomen waren niet zo heel goed. Ze kunnen wel beter, ik train er nog steeds op."

"Ik train er twee keer per week op ongeveer, als er tijd voor is. We hebben een druk schema en de trainer wil ons niet overbelasten, dus soms moeten we ook gelijk naar binnen", aldus Gravenberch.