Gözübüyük gaat Champions League-kraker fluiten, ook aanstelling Makkelie

Gözübüyük gaat Champions League-kraker fluiten, ook aanstelling Makkelie

13-09-2021 10:28 Laatste update: 10:58
16

Danny Makkelie en Serdar Gözübüyük hebben allebei Champions League-affiches toegewezen gekregen. De UEFA heeft eerstgenoemde aangesteld voor het treffen tussen Lille OSC en VfL Wolfsburg, terwijl Gözübüyük de leiding heeft over Manchester City-RB Leipzig.

Dat bevestigt de KNVB maandag. In Frankrijk krijgt Makkelie te maken met Wout Weghorst, Sven Botman en trainer Mark van Bommel. Kevin Blom is die wedstrijd de VAR en wordt geassisteerd door Pol van Boekel. Hessel Steegstra en Jan de Vries zijn zoals gewoonlijk de assistenten van de arbiter.

Een dag later is Van Boekel ook de VAR-arbiter als Gözübüyük in Manchester op zijn fluit blaast. Stéphanie Frappart, die deze zomer de eerste vrouwelijke scheidsrechter op een EK werd, zal hem dan ondersteunen. Gözübüyük zal in Engeland Nathan Aké en Brian Brobbey ontmoeten.

Voor Gözübüyük wordt het zijn vijfde duel in het hoofdtoernooi van de Champions League. Makkelie had vorig seizoen nog de leiding over de halve finale van het miljardenbal, toen Real Madrid en Chelsea tegenover elkaar stonden.