Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

De Mos lyrisch: Hij is de beste Nederlandse verdediger van de Eredivisie

De Mos lyrisch: "Hij is de beste Nederlandse verdediger van de Eredivisie"

Gepubliceerd: maandag 13 september 2021 om 13:11ma 13-09-2021 om 13:11

Aad de Mos is lyrisch over Armando Obispo. De 22-jarige verdediger van PSV staat binnenkort in het Nederlands elftal, verwacht de oud-trainer.

Obispo kreeg in de laatste vijf wedstrijden van PSV een basisplaats van trainer Roger Schmidt en dat lijkt door de blessure van Ibrahim Sangaré niet snel te veranderen. De Mos is al jaren groot fan. "Obispo is onomstreden voor mij", zegt hij in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Hij is een gouden duo met André Ramalho."

"Voordeel is dat Obispo linksbenig is", vervolgt De Mos. "Hij is de beste Nederlandse verdediger van de Eredivisie. Waarom ik hem zo goed vind? Hij is een complete verdediger. Wat hij heeft afgeleerd, zijn de droommomenten, dat hij staat te slapen. Obispo is zeer geconcentreerd en heeft wijze lessen ondergaan tijdens zijn huurperiode bij Vitesse."

De Mos verwacht dat Obispo ook op de radar van bondscoach Louis van Gaal staat. "Ik schat hem in als een nieuwe international, als hij doorgaat op dit niveau en niet de foutjes gaat maken die bijvoorbeeld Perr Schuurs bij Ajax heeft gemaakt. Hij heeft het zelf afgedwongen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Obispo een toekomstige Oranje-international?

Ja
70%
Nee
30%
(2009 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws