Furieuze Haye legt vinger op zere plek na oorwassing: 'Dat snap ik dan niet'

Furieuze Haye legt vinger op zere plek na oorwassing: 'Dat snap ik dan niet'

Gepubliceerd: dinsdag 14 september 2021 om 11:39di 14-09-2021 om 11:39

NAC Breda ging maandagavond op bezoek bij Jong Ajax hard onderuit. Het team uit Breda werd zoek gespeeld door de Amsterdammers en stapten uiteindelijk met een 6-3 nederlaag van het veld. Thom Haye is furieus na het vertoonde spel van hem en zijn medespelers en laat dat duidelijk blijken.

"Wij komen hier niet goed voor de dag, stelt Haye in gesprek met BN DeStem. "Dat kan, maar we zijn nu een paar maanden met een bepaald idee bezig. En als je tijdens de wedstrijd dan ineens in discussies vervalt, snap ik dat niet."

"We kwamen veel in de problemen aan de rechterkant", verklaart Haye, die op fraaie wijze de 5-2 maakte. De middenvelder zag dat NAC de ruimtes veel te groot maakte. "En als er een ding is wat je tegen Jong Ajax niet moet doen, is het dat niet doen en de ruimtes groot houden. En dan hoor ik mensen ineens roepen dat je je man moet volgen. Dat snap ik niet, want dat zijn niet de afspraken."

Volgens Haye heeft NAC niet per se kwaliteit te kort, maar ligt het aan iets anders. "Wat me meer dwarszit is dat als je afspraken maakt, dat het niet ingewikkeld is wat je moet gaan doen. Ongeacht wie in het veld staat. Je moet het uitvoeren. Maar als het daar al misgaat, krijg je het tegen iedereen lastig", concludeert de middenvelder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws