Koeman stelt Frenkie en Luuk de Jong op tegen Bayern, Weghorst ontmoet Botman

Koeman stelt Frenkie en Luuk de Jong op tegen Bayern, Weghorst ontmoet Botman

14-09-2021 19:58
126

Luuk de Jong staat dinsdagavond in de basis bij FC Barcelona. De Catalanen ontvangen Bayern München in het kader van de Champions League en de lange spits zal een aanvalsduo gaan vormen met Memphis Depay.

Op het eerste gezicht kiest Koeman voor een formatie met drie centrale verdedigers, twee hoge wingbacks, drie middenvelders en twee aanvallers. De offensieve linie wordt dan gevormd door de debuterende Luuk de Jong en Memphis, terwijl Frenkie de Jong als één van de drie middenvelders voor aanvoer moet gaan zorgen. Robert Lewandowski, die klachten zou hebben, is 'gewoon' beschikbaar voor Bayern.

Het duel tussen VfL Wolfsburg en Lille OSC is een directe ontmoeting tussen twee Nederlanders. Wout Weghorst is door trainer Mark van Bommel namelijk in de punt van de aanval geposteerd en daar zal hij duels uit moeten gaan vechten met Sven Botman. De linkspoot is de leider van de Franse verdediging en moet Weghorst zien af te stoppen.

Bij Chelsea is er weer een basisplaats weggelegd voor Hakim Ziyech. De voormalig spelmaker van Ajax is voor het treffen met Zenit als één van de drie aanvallend ingestelde spelers opgesteld door trainer Thomas Tuchel. Max Allegri, de oefenmeester van Juventus, maakte eerder al bekend dat Matthijs de Ligt dinsdagavond sowieso zou gaan spelen. Hij speelt met La Vecchia Signora in en tegen Malmö.

Er zijn ook Nederlandse bankzitters op de eerste Champions League-dag. Zo spelen Villarreal en Atalanta tegen elkaar en hebben beide ploegen één Oranjeklant als reserve opgeschreven. Teun Koopmeiners zit aan de Italiaanse kant, terwijl Arnaut Danjuma Groeneveld zal hopen op een invalbeurt bij El Submarino Amarillo.