Drukke avond Makkelie bij 'Botman-Weghorst', Juventus en Chelsea starten goed

14-09-2021 22:57 Laatste update: 22:58
18

De wedstrijd tussen het Lille OSC van Sven Botman en het Wolfsburg van Mark van Bommel en Wout Weghorst heeft in absolute blessuretijd . Na ruim negentig minuten stond er een 0-0 eindstand op het scorebord. Scheidsrechter Danny Makkelie had het druk. Juventus won simpel op bezoek bij Malmö FF, terwijl Chelsea genoeg had aan een doelpunt van Romelu Lukaku tegen Zenit St. Petersburg.

Lille OSC - VfL Wolfsburg 0-0
De eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen voor Lille en Wolfsburg. Het werd meteen een zwaarbevochten duel, waarin scheidsrechter Makkelie het nodige te doen kreeg. In de eerste helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kleine kansjes om de score te openen. Dit gebeurde echter niet voor de theepauze.

Na de rust dacht Lille de voorsprong te pakken. Jonathan David liet het stadion in Noord-Frankrijk ontploffen, maar er ging een streep door zijn doelpunt. De bal was in aanloop naar de treffer volledig over de zijlijn geweest. Dit werd in eerste instantie niet waargenomen door de grensrechter, maar VAR Kevin Blom was bij de les.

Wolfsburg maakte het zichzelf in het restant van de wedstrijd niet makkelijk. Jonathan Brooks moest het veld ruimen met zijn tweede gele kaart na een oliedomme handsbal. Het leek in de absolute blessuretijd alsnog mis te gaan voor Wolfsburg, toen Makkelie de bal op de stip legde. De overtreding werd echter buiten het strafschopgebied gemaakt, VAR Blom greep in. De vrije trap leverde niets op: 0-0 in Frankrijk.

Malmö FF - Juventus 0-3
Juventus had aan één helft voldoende op bezoek bij het Zweedse Malmö. Alex Sandro zorgde halverwege de eerste helft met een goede kopbal, na een voorzet van Juan Cuadrado, voor de 0-1.

De Oude Dame kwam eigenlijk geen moment in de problemen en besliste het duel in de blessuretijd van de eerste helft. Paulo Dybala zorgde vanaf de penaltystip voor de 0-2, al deed hij dat met het nodige geluk. Het standbeen van de Argentijn gleed weg, waardoor hij geen richting aan zijn inzet kon meegeven. De bal vloog door het midden, maar Malmö-keeper Ismael Diawara lag al in de hoek.

Álvaro Morata zorgde twee minuten later voor de eindstand: 0-3. In de tweede helft deed Juventus het rustig aan en spaarde het de krachten.

Chelsea - Zenit St. Petersburg 1-0
Het kostte de nodige moeite, maar de regerend Champions League-winnaar is het nieuwe seizoen in het miljardenbal gestart met een overwinning. Zenit kwam met één doel naar Stamford Bridge en parkeerde de bus voor het eigen doel. Die tactiek werkte uitstekend in de eerste helft, maar in het tweede bedrijf ging het alsnog mis. Romelu Lukaku kwam voor het eerst écht voor het Zenit-doel en het was meteen raak. Het was voldoende voor de volle buit.