Schmidt ziet grote uitdaging voor PSV: 'Het wordt echt niet makkelijk'

Schmidt ziet grote uitdaging voor PSV: 'Het wordt echt niet makkelijk'

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 15:18wo 15-09-2021 om 15:18

PSV-trainer Roger Schmidt is op zijn hoede voor Real Sociedad. De Duitser ziet dat de Basken zowel aanvallend als verdedigend erg sterk zijn. Schmidt verwacht dan ook dat PSV het niet makkelijk krijgt om door te stoten in de Europa League.

"Sociedad is een sterke ploeg met veel kwaliteiten en verschillende wapens", vertelt Schmidt op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Tactisch zijn ze bijzonder goed. Ze hebben een aanvallende speelstijl, maar ook een goed georganiseerde verdediging. Ze krijgen niet veel goals tegen. Sociedad heeft daarnaast veel individuele kwaliteit. We worden meteen uitgedaagd."

Naast Real Sociedad treft PSV AS Monaco en Sturm Graz in Groep B van de Europa League. Schmidt ziet dat de Eindhovenaren aan de bak moeten om door te gaan. "Monaco en Sociedad zijn twee topteams. Het wordt echt niet makkelijk om de knock-outfase te behalen."

Zondag speelt PSV opnieuw een belangrijke wedstrijd: de topper tegen Feyenoord staat dan op het programma. Schmidt wil daar nog niet aan denken. "Het eerstvolgende duel is altijd het belangrijkste. We focussen ons nu op het duel met Sociedad. Dat we twee belangrijke wedstrijden spelen in een paar dagen tijd is geen probleem. Dat willen we juist", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws