Zes conclusies na memorabele avond: rechterflank imponeert, Vinkjesgate vergeten

Zes conclusies na memorabele avond: rechterflank imponeert, Vinkjesgate vergeten

Gepubliceerd: woensdag 15 september 2021 om 23:35wo 15-09-2021 om 23:35

Ajax beleefde dankzij uitblinkers Sébastien Haller en Antony een fantastische start van het Champions League-seizoen. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na de eclatante 1-5 zege bij Portugees kampioen Sporting Portugal.

Rechterflank imponeert
Vanaf het allereerste fluitsignaal was de rechterflank van Ajax levensgevaarlijk. Noussair Mazraoui kreeg veel ruimte om op te komen, terwijl Antony zijn directe tegenstander alle hoeken van het veld liet zien. De twee toonden wederom aan dat ze een uitstekende klik hebben. De oogst: drie assists van Antony en één van Mazraoui.

Sporting valt vies tegen
Sporting Portugal werd eindelijk weer eens kampioen van Portugal, maar zag vervolgens de veelbelovende back Nuno Mendes naar Paris Saint-Germain vertrekken. Tegen Ajax ontbraken ook nog eens aanvoerder Sebastián Coates en topscorer Pedro Gonçalves. Het gemis van de steunpilaren bleek te veel. De ploeg van Rúben Amorim viel vies tegen.

Nummer tien Berghuis
Steven Berghuis is nog altijd zoekende in zijn rol als nummer tien, maar zijn eerste doelpunt voor Ajax bezorgt hem een flinke boost. Hoewel het samenspel met zijn teamgenoten nog beter kan, is de progressie zichtbaar. Wat als Davy Klaassen straks weer fit is? Erik ten Hag heeft wat te kiezen.

Pasveer maakt geen beste beurt
Kort voor de aftrap werd duidelijk dat Maarten Stekelenburg toch niet kon spelen. Met Remko Pasveer stond er daardoor een andere nestor onder de lat. Hij ging na ruim een halfuur pijnlijk in de fout, waardoor Sporting terugkwam in de wedstrijd. Op dit niveau mogen zulke fouten niet gebeuren.

Vinkjesgate is vergeten
Vorig seizoen ontbrak Haller in Europa vanwege het veelbesproken vinkje. Zodoende maakte de spits woensdag zijn Europese debuut namens Ajax en met twee goals binnen tien minuten was de start wervelend. Het werd een avond om nooit te vergeten, want na rust scoorde Haller nóg twee keer. Hij is de eerste Ajax-speler in de geschiedenis die vier keer scoort in één duel in de Champions League.

Belangrijkste concurrent meteen op afstand
Op voorhand werd Sporting Portugal als de belangrijkste concurrent gezien in de strijd om plek twee, achter Borussia Dortmund. Ajax deelde in Lissabon meteen een cruciale slag uit met het oog op het onderling resultaat en het doelsaldo. De volgende test is op 28 september, als Besiktas op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws