Tegenvaller voor PEC Zwolle: Langeler moet volgende speler missen

Tegenvaller voor PEC Zwolle: Langeler moet volgende speler missen

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 11:15vr 17-09-2021 om 11:15

Een nieuwe tegenvaller voor PEC Zwolle: de club kan zondag tegen Go Ahead Eagles niet beschikken over uitblinker Mees de Wit. De verdediger is geblesseerd geraakt.

 

Dat schrijft trainer Art Langeler in zijn column op de site van PEC. De Wit was tegen Ajax de belangrijkste speler en dus is zijn afwezigheid een forse tegenvaller voor de hekkensluiter van de Eredivisie. Langeler kan ook niet beschikken over Pelle Clement, Mustafa Saymak en Sai van Wermeskerken.

PEC heeft nog geen punten en zelfs nog niet gescoord. 'Tegen Ajax hebben we het grootste gedeelte van de wedstrijd gespeeld naar ons vermogen. Het tactische plan klopte (tegenhouden en proberen waar mogelijk te voetballen en te counteren), we hadden best wat mogelijkheden maar Ajax won verdiend', schrijft Langeler.

'Wat wel een zurig moment was; we wilden aanvallend wisselen om te proberen de gelijkmaker te forceren, maar het lukte ons niet de bal tijdig uit het spel te krijgen waardoor Ajax net hiervoor de 0-2 maakte. Toch vind ik dat we tot het einde getracht hebben een goal te maken, helaas lukte dit niet maar met opgeheven hoofd kunnen we naar deze wedstrijd terugkijken.'

'Ons doelsaldo, en dan met name het uitblijven van treffers, is natuurlijk iets waar we ons zorgen overmaken. Met de nieuwe aanvallers en de manier waarop we nu trainen is dit iets wat zeker gaat veranderen in ons voordeel', schrijft Langeler.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws