Vormer overwoog aanvoerdersband in te leveren bij Club: Ruud was heel emotioneel

Vormer overwoog aanvoerdersband in te leveren bij Club: "Ruud was heel emotioneel"

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 19:05vr 17-09-2021 om 19:05

Ruud Vormer was zéér teleurgesteld met zijn reserverol bij Club Brugge in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. De middenvelder stond op het punt om zijn aanvoerdersband in te leveren, erkent trainer Philippe Clement vrijdag op de persconferentie.

Vormer is aan zijn zevende jaar bezig bij de Belgische kampioen, waar hij uitgroeide tot steunpilaar. De 33-jarige Nederlander was - zacht uitgedrukt - niet heel blij, toen hij twee dagen voor de clash met PSG hoorde dat hij niet zou spelen. "Ruud was heel emotioneel na de tactische training", vertelt Clement. "Hij het moeilijk gehad en hij stelde zich de vraag of hij aanvoerder moest blijven. Ik heb hem direct gezegd dat hij aanvoerder moest blijven."

Clement adviseerde Vormer om er een nachtje over te slapen. "Hij heeft er thuis over gesproken en heeft de dag erna gezegd dat hij kapitein wil blijven." Volgens de trainer draaide de viervoudig Oranje-international bij en heeft hij goed getraind." Zonder Vormer pakte Club Brugge een knap punt tegen de Franse sterrenformatie. "Natuurlijk was hij ontgoocheld dat hij niet kon invallen, maar monumenten spelen nergens alles."

Overigens ontbreekt Vormer zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Charleroi vanwege een blessure die hij heeft opgelopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws