Kraay ziet Gravenberch-opvolger bij Ajax: 'Veel mensen gaan me voor gek verklaren'

Kraay ziet Gravenberch-opvolger bij Ajax: 'Veel mensen gaan me voor gek verklaren'

17-09-2021 21:12
61

Hans Kraay junior ziet in Mohammed Kudus de toekomstige opvolger van Ryan Gravenberch bij Ajax. De analist van ESPN denkt dat de Ghanees perfect tot zijn recht kan komen op de plek van Gravenberch.

Vrijdagavond maakt Kudus bij Jong Ajax zijn eerste minuten van het seizoen. In de voorbereiding liep hij een enkelblessure op. Tegen Almere City scoorde Kudus meteen. "Die jongen heeft zoveel pech met blessures", begint Kraay bij ESPN.

"Ik denk dat hij de natuurlijke opvolger van Gravenberch is", vervolgt hij. "Ik weet al dat heel veel mensen me nu voor gek zullen verklaren. Die vinden namelijk dat hij een nummer tien of hangende linksbuiten is. Maar net voordat hij geblesseerd raakte, was Kudus vaak het eerste aanspeelpunt. Gravenberch doet dat natuurlijk ook geweldig. Als je hem dadelijk verkoopt voor veertig miljoen, ik noem maar wat, heb je Kudus al staan. Goed gedaan, Overmars", besluit Kraay.

Ajax nam Kudus in de zomer van 2020 over voor negen miljoen euro van FC Nordsjaelland. De zesvoudig international begon bijzonder sterk in Amsterdam, maar werd daarna gekweld door blessureleed.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie