Heitinga onverbiddelijk voor De Waal na Jong Ajax-hattrick: 'Dan zat hij naast me'

Heitinga onverbiddelijk voor De Waal na Jong Ajax-hattrick: 'Dan zat hij naast me'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 23:13vr 17-09-2021 om 23:13

Als Jong Ajax-spits Max de Waal zijn Panenka had gemist tegen Almere City, had hij naast trainer John Heitinga op de bank gezeten. De oud-verdediger vermoedde al dat De Waal zijn strafschop zou stiften.

Op bezoek bij Almere City won Jong Ajax met 2-4. De Waal maakte een hattrick en werd de grote man van de avond. Zijn laatste treffer produceerde hij met een Panenka, die ternauwernood doel trof. "Als Max die bal had gemist, had hij naast me gezeten", vertelt een lachende Heitinga na afloop tegenover ESPN.

"We zeiden op de bank al: honderd procent dat hij een Panenka gaat doen. En ja hoor...", gaat de 37-jarige coach verder. "Ik ken Max al wel langer namelijk. Maar als hij scoort, kun je als trainer niks zeggen. Hij gaat met de bal naar huis en heeft al zeven goals gemaakt dit seizoen."

Met die zeven doelpunten is De Waal samen met Thijs Dallinga gedeeld topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Op maandag 27 september wacht pas het volgende duel voor Jong Ajax: MVV is op De Toekomst dan de tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws