'Als je zelf heel grote fouten hebt gemaakt, is ontslag makkelijker te accepteren'

'Als je zelf heel grote fouten hebt gemaakt, is ontslag makkelijker te accepteren'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 08:57za 18-09-2021 om 08:57

Laatste update: zaterdag 18 september 2021 om 09:50za 18-09-2021 om 09:50

Met het vertrek van Frank de Boer als bondscoach van Oranje, kwam er ook een einde aan de periode van keeperstrainer Patrick Lodewijks bij het Nederlands elftal. Teleurstellend, vindt hij.

"Het is een beetje gemeengoed geworden dat als er een nieuwe hoofdcoach komt, er vaak ook wijzigingen in de staf zijn", verklaart Lodewijks in gesprek met de NOS. "Dus op het moment dat Louis van Gaal bondscoach werd, wist ik dat de kans groot zou zijn dat ik niet zou kunnen blijven."

Lodewijks vond het bijzonder om zijn land te mogen vertegenwoordigen en noemt het daarom jammer dat het op deze manier stopte. "Als je zelf aantoonbaar heel grote fouten hebt gemaakt en daarop wordt afgerekend, is dat makkelijker te accepteren dan dat je weg moet omdat de hoofdcoach ontslagen wordt", aldus de keeperstrainer. "Maar ja, ik zeg wel vaker: dat is de wereld waarin ik werk en gelukkig niet de wereld waarin ik leef."

Met zijn vertrek bij de KNVB kwam er ook een einde aan zijn bemoeienis met het opleiden van jonge keepers. Lodewijks vertelt dat voor zijn komst bij de voetbalbond er helemaal geen uitgewerkt plan was hiervoor. Het valt de keeperstrainer zwaar dat hij niet meer kan werken aan de basis die hij daarvoor gelegd heeft. "Ik zou het wel prettig vinden als alles wat ik met een heleboel mensen bij de KNVB opgestart heb, een vervolg gaat krijgen. En dat ik over een aantal jaren kan denken: hé, dat heb ik toch mooi op poten gezet", aldus Lodewijks.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws