LIVE: Ajax slacht Cambuur, 9-0 (!), acht verschillende doelpuntenmakers (gesloten)

LIVE: Ajax slacht Cambuur, 9-0 (!), acht verschillende doelpuntenmakers (gesloten)

18-09-2021 18:20 Laatste update: 21:53
362

Ajax pakt de Eredivisie-draad weer op na zijn triomftocht in Lissabon: drie dagen na de 1-5 tegen Sporting Portugal komt SC Cambuur naar Amsterdam. VoetbalPrimeur doet live verslag van de krachtmeting tussen beide nummers één van het vorige seizoen, die om 20.00 uur begint.

Ajax kan bij een thuiszege tijdelijk over koploper PSV heen klimmen, in de wetenschap dat de Eindhovenaren zondag Feyenoord ontvangen. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft het druk in september: de wedstrijd tegen Cambuur volgt vlak op het Champions League-treffen met Sporting, maar dinsdag wacht Fortuna Sittard alweer.

Cambuur stak de afgelopen twee seizoenen met kop en schouders boven het Keuken Kampioen Divisie-maaiveld uit en is ook prima aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen: FC Twente (2-0) en het eveneens gepromoveerde Go Ahead Eagles (5-2) werden met enthousiast voetbal aan de kant gezet. Nu speelt het voor het eerst in bijna vijf jaar een officiële wedstrijd tegen Ajax. In december 2016 werd het elftal van toenmalig trainer Peter Bosz verrassend uit de KNVB Beker geknikkerd door Cambuur, dankzij twee goals van Martijn Barto.