Pellè-moment na Feyenoord-Ajax achtervolgt Van Gangelen: 'Sloeg nergens op'

Pellè-moment na Feyenoord-Ajax achtervolgt Van Gangelen: 'Sloeg nergens op'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 14:27za 18-09-2021 om 14:27

Het is inmiddels alweer 7,5 jaar geleden dat Graziano Pellè FOX Sports-verslaggever Jan Joost van Gangelen een Ajax-supporter noemde. De verslaggever, inmiddels actief voor ESPN, kijkt er met een glimlach op terug.

"Ik had nooit gedoe bij Feyenoord, echt nooit. Tot dat interview", vertelt Van Gangelen in gesprek met KRISTAN. "Dat zal me waarschijnlijk de rest van mijn leven blijven achtervolgen, dat is wel zonde. Ik heb er vanuit het Rotterdamse kamp heel veel negatieve reacties op gekregen. Wat echt helemaal nergens op sloeg, vond ik zelf. Maar ja, dat is in deze hypergevoelige wereld zo..."

Na het moment sprak Van Gangelen nooit meer met Pellè, al was dat omdat ze elkaar simpelweg niet weer tegenkwamen op het voetbalveld. "Het was eind maart, dus anderhalve maand later was hij vertrokken. Daarna ben ik hem nooit meer tegengekomen."

Het Pellè-moment mag dan alweer even geleden zijn, toch krijgt Van Gangelen er nog vaak mee te maken. Hij stelt dat het als sportverslaggever sowieso lastig is om het goed te doen bij de fans. "Elke zondag, als we Dit was het Weekend maken met Kenneth (Perez, red.) of iemand anders, dan krijgen we ongeacht wat we behandelen te horen dat we stink-PSV'ers, kakkerlakken of pleuris-joden zijn. Het is nooit goed, maar je moet er tegen kunnen. Het hoort erbij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws