Go Ahead Eagles wint tot twee keer toe gestaakte IJsselderby van PEC

19-09-2021 14:11 Laatste update: 14:43
53

PEC Zwolle is na vijf wedstrijden nog altijd zonder punten en zonder doelpunten. De IJsselderby tegen Go Ahead Eagles werd in de slotfase verloren: 1-0. De tumultueuze wedstrijd werd twee keer stilgelegd vanwege ongeregeldheden.

Het ging in de eerste helft niet over het spel van Go Ahead en PEC, maar over de onrust rond beide supportersgroepen. Scheidsrechter Kevin Blom legde het duel twee keer stil omdat ze elkaar bestookten met vuurwerk en stoeltjes. Blom liet het spel na een korte onderbreking uiteindelijk verder gaan.

Nadat het spel werd hervat, kreeg Go Ahead via Marc Cardona twee kansen op 1-0. PEC had opnieuw moeite om tot kansen te komen. Na rust leek de ploeg van Art Langeler een uitgelezen mogelijkheid te krijgen op een goal. Gerrit Nauber maakte hands, waarna Blom de bal op de stip legde. Maar de VAR dacht daar anders over en dus werd het besluit teruggedraaid.

Het was in de tweede helft wachten op de goal van Go Ahead. De ploeg van Kees van Wonderen miste via Inigo Cordoba een grote mogelijkheid, waarna Giannis Botos alsnog voor de verlossing zorgde. Ragnar Oratmangoen snelde vanaf links richting het strafschopgebied, waarna hij voor gaf. Na wat gecombineer schoot Botos de 1-0 binnen.

En dus staat PEC nog altijd stijf onderaan. De Zwollenaren krijgen woensdag tegen Sparta opnieuw een kans om eindelijk een keer te scoren.